GRATIS VERZENDING VANAF €30,-.
Follow Us

  Vragen? Bel vrijblijvend naar 0341 551 338

Winkelwagen

TREKHAAK

De passende trekhaak voor uw auto vindt u bij ons voor de scherpste prijs. Bekijk ons aanbod met A-merken trekhaken. De trekhaak laat u monteren in onze garage of u voert de montage thuis zelf uit. Een bestelling is altijd inclusief montagemateriaal en bijhorende monteerinstructies. We staan voor u klaar wanneer u advies, informatie of ondersteuning nodig heeft.

  • Levering binnen één dag
  • Alle A-merk trekhaken
  • Tot wel 50% korting
  • Standaard garantie
  • Niet goed? Geld terug!
  • Montage trekhaak mogelijk

Afspraak maken Bel: 0341 551 338

Selecteer je auto, zodat je weet dat het artikel past.

Selecteer hier je auto

Vul hier je kenteken in

Zo kiest u de juiste trekhaak voor uw auto
STAP 1

Zoek uw auto

Zoek uw auto met het kenteken of via het merk, model & type. We laten dan zien welke trekhaken en kabelsets er op uw auto passen. Neemt u een nieuwe trekhaak? Dan heeft u trekhaak en een kabelset nodig
STAP 2
Trekhaak

Kies een trekhaak

Wilt u een afneembare of een vaste trekhaak? Maak uw keuze. Onze trekhaken worden compleet met montagemateriaal en handleiding geleverd. Maar nooit met kabelset. Kies deze in stap 3
STAP 3
Kabelset

Kies een kabelset

Wilt u ook een kabelset? Er zijn 2 standaard aansluitingen. U heeft keuze tussen 7 polig en 13 polig. Welke u nodig heeft hangt af van waar u de trekhaak voor gebruikt. Kort gezegd voldoet de 7 polige aansluiting altijd voor de wettelijk verplichte verlichting. Alleen wanneer u extra stroomvoorziening nodig heeft, bv. voor de koelkast en de binnenverlichting in een caravan, is 13 polig noodzakelijk.
STAP 4

Twijfel?

Twijfelt u welke trekhaak of kabelset u nodig heeft of komt u er niet uit? Wij helpen graag. Bel of mail ons gerust voor hulp

Liever niet zelf monteren? Bel ons dan voor een afspraak. Wij monteren de trekhaak en kabelset graag voor u.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Trekhaak bestellen

Autoonderhoud.nl biedt u verschillende soorten trekhaken voor de scherpste prijs. Zo kunt u kiezen tussen een trekhaak met een vast of afneembaar systeem. Ook verkopen wij voor bepaalde auto’s wegklapbare trekhaken. U kunt gebruik maken van onze kentekentool om te kijken of dit type trekhaak geschikt is voor uw auto. Daarnaast staan wij voor u klaar wanneer u advies, informatie of ondersteuning nodig heeft.

Vaste trekhaak

Een vaste trekhaak is de meest voorkomende soort trekhaak. Dit trekhaaktype is de eenvoudigste en de goedkoopste oplossing voor uw auto. Een vaste trekhaak is met name geschikt voor intensief gebruik. Onze website biedt u een breed assortiment aan vaste trekhaken van alleen de beste merken. Daarnaast staan wij voor u klaar wanneer u advies, informatie of ondersteuning nodig heeft.

Bij een vaste trekhaak is de kogelstang vast met het frame verbonden, waardoor de trekhaak altijd zichtbaar is.

Afneembare trekhaak

Op autoonderhoud.nl verkopen wij afneembare trekhaken. Dit soort trekhaken zijn optisch gezien het mooist aangezien de trekhaak zelf vaak volledig wegvalt achter de bumper. Als de kogel van de trekhaak bijvoorbeeld afgekoppeld is, dan ziet u meestal niets van de trekhaak. Soms is een afneembare trekhaak nodig omdat de kogel van de trekhaak gedeeltelijk voor de kentekenplaat van een auto kan komen. Dit kan voor problemen zorgen omdat uw kentekenplaat altijd goed zichtbaar moet zijn. Maak gebruik van onze kentekentool om te kijken of een afneembare trekhaak iets voor uw auto is. Daarnaast staan wij voor u klaar wanneer u advies, informatie of ondersteuning nodig heeft.

De kogelstang van een afneembare trekhaak is meestal makkelijk te (de)monteren door een automatisch versluitmechanisme.

Wegklapbare trekhaak

Op autoonderhoud.nl bieden wij wegklapbare trekhaken van A-merken tegen een gunstige prijs. Een wegklapbare trekhaak is echter niet voor elke auto beschikbaar. Uw auto moet namelijk beschikken over een wegklapbaar systeem voor dit type trekhaken. Met behulp van onze kentekentool kunt u kijken of er voor uw auto wegklapbare trekhaken beschikbaar zijn. Voor vragen, advies of ondersteuning staan wij altijd voor u klaar.

Een wegklapbare trekhaak kan door middel van een systeem van uw auto verborgen worden zodat de trekhaak uit het zicht is. Dit type trekhaak is geschikt voor auto’s die een wegklapbaar system hebben.

A-merken trekhaken en kabelsets

Het is belangrijk voor een trekhaak om veilig en gebruiksvriendelijk te zijn. Het is daarom belangrijk om de juiste trekhaak voor uw auto te kiezen. Wij leveren en monteren daarom alleen trekhaken en kabelsets van A-merken zodat u met een veilig en goed gevoel de weg op kan met een door ons gemonteerde trekhaak. De vaste en afneembare trekhaken die wij op autoonderhoud.nl aanbieden zijn bovendien gebruiksvriendelijk waardoor ze makkelijk toepasbaar zijn. Voor de meeste auto’s en bedrijfsauto’s monteren wij trekhaken van Brink of Oris (voorheen Bosal).

2 soorten kabelsets

Voor trekhaken zijn er twee standaard aansluitingen: 7-polig en 13-polig. Welke van deze twee aansluitingen u nodig heeft is afhankelijk van de toepassing. Kort gezegd is een 7-polige aansluiting meestal voldoende voor uw verlichting. Een 13-polige aansluiting is vooral handig wanneer u meer stroom nodig heeft voor bijvoorbeeld de koelkast en binnenverlichting in een caravan. In dit soort gevallen is een 13-polige aansluiting nodig.

Een 7-polige aansluiting zorgt voor verlichting van alle verlichtingen die wettelijk verplicht zijn:

- Richtingaanwijzers

- Remlicht

- Mistlamp

- Achterlicht

- Kentekenplaatverlichting

Een 13-polige aansluiting zorgt voor onder andere dezelfde verlichting als een 7-polige aansluiting. Verder beschikt dit aansluittype over twee extra massa-, twee afzonderlijke 12 volt spanning- en twee vrije aansluitverbindingen.